Sunday, November 9, 2014

Strategi Perniagaan BerjayaRasanya masih belum terlambat mengucapkan tahniah kepada pasukan Pahang yang telah menjuarai piala yang paling berprestij d Malaysia iaitu Piala Malaysia. Yang pasti menang kalah adat pertandingan. Tetapi percaturan strategi dan usaha itu sendiri yang penting.

Macam berniaga, pasti ada strategi. Tidak boleh untuk kita menjalankan perniagaan secara semberono. Strategi pasti ada untuk mengecapi kejayaan. Kita pasti tidak mahu 'bungkus' awal disebabkan kesilapan memilih strategi.

Macam sukan bola sepak, jurulatih telah merencanakan strategi formasi pasukannya, sama ada 4-4-2, 4-3-1-2 dan seterusnya. Ini semua bertujuan untuk memastikan pasukannya mendapat kelebihan dan berupaya unuk memenangi sesuatu perlawanan.

Begitu juga dengan perniagaan, anda juga harus menggunakan strategi yang betuk untuk memperoleh kejayaan. Yang pasti sebagai orang Islam, strategi yang pertama haruslah memohon daripada Allah dengan niat yang ihklas. Keduanya haruslah kita cuba berusaha dengan sesungguhnya.

Kenal pasti modal yang kita ada. Sebagai permulaan mungkin boleh fokus pada perniagaan tanpa modal seperti dropship dan affiliate. Sekarang ini sudah banyak lambakan peluang affiliate dan dropship di pasaran negara kita.

Selamat berjaya semua. Selamat merancang strategi untuk berjaya.

Oh ya, sebelum terlupa, saya ingin kongsikan satu ebooks mengenai tips untuk berjaya hasil nukilan saudara Afiq Ikhwan.

Anda boleh mendapatkannya di sini secara percuma:

http://tinyurl.com/nwtz4tj

Selamat membaca.


No comments:

Post a Comment

Anda juga mungkin meminati