Friday, June 27, 2014

Teknik Bisnes Online - Teknik meningkatkan trafik dan menarik trafik ke laman web dan blog - Tips no 2

Selamat datang ke Blog Diari WAHD.

Untuk kali ini, saya nak kongsikan pula tips nombor 2 untuk meningkatkan dan menarik trafik ke laman web anda:

Memberi ebook percuma artikel yang terkandung dalam blog anda dan subjek niche kemahiran anda pastinya akan digemari oleh pembaca. Jangan lupa selitkan alamat laman web anda di dalam ebook tersebut. Benarkan pembaca anda untuk mengedar semula dan menukar halaman depan ebook tersebut dan meletakkan nama mereka sebagai pengarang ebook tersebut. Benarkan juga pembaca anda mengedarkan ebook tersebut secara percuma. Bukan sahaja artikel tulisan anda akan mendapat pendedahan, malah anda mungkin dapat sumber trafik yang baru dari pembaca anda.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pemasaran yang baik ialah bukannya hanya menjual produk yang kita hasilkan, tetapi sebaliknya mengetahui dan memahami apa yang kita hasilkan. Ianya adalah suatu teknik dan proses dalam mengenalpasti dan memahami kehendak dan keperluan pelanggan dan memberikan penyelesaian kepada masalah pelanggan anda. Pastikan para pelanggan anda mendapat kepauasan dengan produk dan servis yang anda tawarkan.

Ingin memulakan perniagaan tetapi tidak ada modal yang banyak, tidah tahu mahu berniaga apa dan tidak ada produk sendiri? PM saya segera di Facebook: www.facebook.com/ahmadshahrin.manuar untuk saya berikan keterangan lanjut. Pelbagai peluang perniagaan untuk anda. Anda hanya perlu pilih pakej yang sesuai untuk anda sahaja. 

Teknik Bisnes Online - Teknik meningkatkan trafik dan menarik trafik ke laman web dan blog

Baru-baru ini berkesempatan kembali memberi tumpuan kepada proses kemaskini blog. Buat sedikit kajian dan carian, memang banyak carian mengenai cara untuk menarik trafik dan meningkatkan trafik ke laman web ataupun blog. Tidak mudah untuk mendapatkan trafik pada permulaan awal sebuah blog apatah lagi nak mendapatkan trafik berkualiti ke blog kita. Sebagai pendatang baru, saya amat memahami kesukaran menarik blog ke trafik ini. 

InsyaAllah mulai hari ini, saya nak kongsikan sedikit sebanyak tips bisnes online untuk menarik trafik dan menambahkan jumlah trafik ke blog dan laman web anda. 

Tips meningkatkan dan menarik trafik ke laman web anda:

1. Berikan informasi yang berguna dan kongsikan topik-topik yang dapat membantu orang lain seperti teknik membuat blog. Pastikan anda kongsikan maklumat tersebut secara percuma. Lebih bagus sekiranya anda memberikan informasi atau berkongsi tentang subjek atau topik yang berkaitan dengan produk atau servis yang akan anda tawarkan. Dengan cara ini, pembaca akan lebih mengenali dan mempercayai anda. Buatlah hubungan dengan pembaca anda. Apabila sudah dapat kepercayaan, mereka pun lebih yakin untuk membeli dengan anda kerana yakin dengan pengetahuan anda di dalam subjek tersebut.

Apabila perkongsian informasi atau teknik sesuatu subjek itu sudah selesai, anda boleh membuat 'follow up' dengan memberikan ebook percuma kepada pembaca-pembaca anda. Tidak perlu terlalu kerap, mungkin beberapa bulan sekali sudah mencukupi. Sentiasa berkongsi produk yang bagus yang mana anda pasti produk itu bagus dan bukan sekadar beriklan kosong sahaja. Apabila produk percuma anda itu bagus, pastinya pembaca anda akan turut menyebarkan produk tersebut kepada rakan-rakan mereka. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Janganlah beriklan apa yang anda tidak mahu keluarga anda baca atau beli.
Anda pastinya tidak mahu berbohong kepada keluarga anda atau isteri atau suami anda sendiri, Jadi jangan beritahu perkara bohong kepada para bakal pelanggan atau pelanggan anda.

Selamat mencuba

Ingin belajar teknik menulis blog dan asas penulisan? Hubungi saya melalui facebook: www.facebook.com/ahmadshahrin.manuar untuk keterangan lanjut.



Thursday, June 26, 2014

Teknik promosi berkhemah

Bahaya juga meniaga di online ni. Kadang-kadang sampai boleh begaduh-gaduh dan hilang kawan.
Mana taknya bila habis penuh wall facebook si kawan ni dipenuhi dengan promosi kawan-kawan yang meniaga online ni. Silap-silap ada yang 'unfriend' di Facebook dan juga di dunia nyata. Masa meniaga ni lah rajin nak menghubungi balik kawan-kawan lama, itupun sebab nak jual barang, mana tak kena 'unfriend'. Kalau takut jadi macam cik Kiah dekat atas ni, jom saya kongsikan sedikit cara-cara nak promosikan produk servis kita di online secara lebih berkhemah dan supaya tidak kena'unfriend' oleh kawan-kawan kita.




.1. Kreatif - bila nak promosi tu, kita kena kreatif. Tak perlu canggih sangat. pastikan ringkas dan kemas untuk menarik perhatian. Penggunaan gambar , video dan tulisan yang berwarna - warni pasti akan lebih menari perhatian bukan? Dapatkanlah pendapat pasangan atau kawan-kawan anda sebelum membuat posting promosi. Macam saya, penasihat utama pastilah isteri, itu yang saya ingat dah cantik dah poster yang saya buat, tapi isteri saya cakap buruk :). Kalau pasangan sendiri pun kita tak boleh nak tarik, apatah lagi orang lain yang kita tak kenal.Jadi kreativiti tu kita kena asah sikit. 

2. Konsisten - saya ada kawan. Dia lelaki tetapi di bnyak jual produk untuk kegunaan wanita.. Dahulu tidak ada seorang pun yang menghubungi dia. Mana taknya, dia lelaki, pastilah pembeli wanita tidak berapa percaya nak beli dengan beliau kerana menyangkakan yang beliau tidak arif tentang produk tersebut. Tetapi beliau konsisten. Beliau terus promosi setiap hari tanpa jemu di media-media sosial, secara online dan juga offline. Akhirnya seorang pelanggan menghubungi beliau dan membeli produk jualan beliau. makin hari jualan beliau makin meningkat. Rahsianya konsisten, tidak putus asa dan keazaman yang tinggi untuk berjaya.

Samalah juga macam kita, kalau setiap hari dipujuk rayu , akhirnya pasti lembut juga dan termakan rayuan.

3. Nawaitu atau niat - Bukan puasa sahaj nak kena berniat. Nak berniaga dan promosikan barang pun kenalah ada niat yang betul. Untuk promosikan produk haruslah kita pasang niat yang betul. Kita promosikan prosuk sebab kita yakin dengan produk itu dan kita nak kongsikan manfaat dengan orang lain mengenai produk tersebut.  Kita berniaga dengan niat nak sebarkan kebaikan dan manfaat dengan orang lain. Barulah perniagaan kita berkat dan bukan sekadar mengaut keuntungan semata-mata.


Kata mentor saya, kita berniaga ni, usaha kita sekarang ni sebenarnya untuk mendapatkan hasil pada 3 bulan berikutnya. Jadi kalau rasa dah usaha tapi masih tidak berjaya itu, mungkin bukan sekarang , tapi nanti insyaAllah anda akan berjaya. usaha dengan konsisten, penuh kreativiti dan niat yang betul, insyaAllah hasilnya akan tiba tanpa kita sangka nanti. Wallahualam.


Wednesday, June 25, 2014

Kisah Pak Cik Penjual Dadih

Alkisahnya zaman saya belajar di universiti dahulu saya ni suka berniaga buat mencari duit poket untuk perbelanjaan. Sewaktu tahun akhir saya dengan seorang sahabat telah mengusahakan perniagaan menjual dadih. Kami ambil daripada seorang pembekal yang tinggal berhampiran di kawasan universiti kami.

KIsah ini bukanlah pasal perniagaan kami, tetapi mengenai pembekal dadih kami ini. Pak cik ini pada saya merupakan idola niaga saya yang membuatkan saya begitu berminat dengan dunia perniagaan kerana sifatnya yang sungguh bagus. Pada awalnya saya hanya mengenali beliau sewaktu solat Jumaat, kerana beliau akan menjual dadih di masjid universiti kami selepas selesai solatJumaat.


Apabila saya memberitahu niat untuk menjual dadih, beiiau dengan pantas menyokong niat kami lantas keesokannya terus membekalkan dadih kepada kami tanpa banyak soal. Katanya bagus bila pelaar nak belajar meniaga, malah perniagaan ini suatu bidang yang digalakkan oleh Rasulullah. Jadi untuk dua semester itu, begitulah rutin kami , menunggu pak cik dadih menghantar bekalan dan setelah habis , pak cik dadih itu akan mengambil wang hasil jualan.

Sebenarnya saya tak rasa berbaloi pak cik dadih tu menolong kami, kerana dengan tambahan kami sebagai penjual menyebabkan margin keuntungan pak cik itu berkurangan. Itu tidak termasuk lagi dengan duit minyak pak cik dadih itu yang kena berjumpa kami 2 kali setiap minggu. Memang sebenarnya pak cik dadih itu ikhlas mahu menolong saya dan rakan sahaja.

Yang saya rasa terharu dan membuatkan saya amat menghormati pak cik dadih itu ialah dia selalu mengingatkan kepada kami yang seeloknya setahun kerja 11 bulan cukuplah. Sebulan itu lagi tumpukan pada ibadah dan dekatkan diri dengan Allah. Yakni bulan Puasalah tu.

Jadi sebagai peringatan terhadap diri sendiri juga, gigih mencari rezeki macam manapun janganlah mengabaikan kewajipan kita kepada Allah.

Pengalaman meniaga masa tu  memang menyeronokkan. Tambahan pula langsung tak perlu keluar modal. Jika anda juga berminat nak berniaga tanpa perlukan keluarkan modal dan tiada produk sendiri, hanya perlu membayar yuran pendaftaran bolehlah lihat video di bawah:


Untuk mendaftar dan memilih pakej yang berkenan di hati, bolehlah menghubungi saya:

emel: ahmadshahrin.binmohamadanuar@gmail.com
sms/whatsapps: 017-4816770
facebook: www.facebook.com/ahmadshahrin.manuar

Friday, June 20, 2014

Teknik Bisnes Online - 15 Punca Kesilapan Bisnes Online

Sekejap sahaja, dah nak masuk minggu ketiga bulan Jun 2014. Maka tinggallah lagi setahun sahaja masa untuk melengkapkan Cabaran 12 Bulan WAHD saya. KAdang-kadang tu rasa tak berapa yakin juga dengan diri sendiri, tapi insyaAllah bila kita usaha dan niat dengan yakin, InsyaAllah akan dipermudahkan.

Ringkas je kali ni entri saya. Sekadar nak membuat sedikit 'sneak preview' untuk ebook percuma saya yang kedua untuk diedarkan kepada orang ramai.


InsyaAllah akan mula diedarkan dalam beberapa hari sahaja lagi . Pada yang ingin mendapatkannya, tunggu pengunguman selanjutnya dari saya. Anda juga boleh lawati fanpage FB saya, Diari WAHD untuk mendapatkan nashkah ebook percuma saya ini.

Selamat maju jaya.

Thursday, June 19, 2014

Ciri-ciri usahawan berjaya



Kalau ikut nak berjaya memang semua orang nak berjaya. Mana ada orang yang nak gagal. Tambah-tambah lagi para usahawan yang baaru nak bertatih macam saya ni. Semalam saya ada mendengar IKIM FM dan di antara rancangan mereka itu berkongsi tentang ciri-ciri usahawan yang berjaya. Ada tujuh kesemuanya. Saya akan cuba kongsikan sebanyak mungkin, mungkin tak sampai tujuh. Maaf kerana sedang memandu dan tidak dapat untuk membuat sebarang catitan sewaktu segmen tersebut disiarkan.

Ciri-ciri usahawan berjaya:

1. Carilah perniagaan yang boleh membawa kita ke Syurga.

Sebelum bermula pastikan perniagaan anda itu halal dari segi hukum syarak dan juga undang-undang negara. Sila klik untuk menyemak status perniagaan yang anda ingin ceburi atau yang sedang anda usahakan. Pastikan juga perniagaan itu tidak menipu orang lain. 

2. Perlu ada 'apprenticeship'. Secara lebih ringkas kena membiasakan diri dengan apa yang kita ingin lakukan. Secara mudahnya kalau ada mentor yang dapat membimbing anda itu lebih baik. Lagipun 'blueprint' daripada mentor ini sudah tersedia biasanya tentang bagaimana mereka menjalankan perniagaan dan anda hanya perlu mengikut sahaja 'blueprint' mereka.

3. Mulakan dengan kecil tetapi bersama kerangka yang besar. Boleh mulakan dengan modal yang kecil seperti affiliate atau modal yang sederhana seperti menjadi rakan niaga Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR) , perniagaan barangan kesihatan shaklee dan bisnes kad sim Tune Talk Excel. Kita tak perlu terus bermula dengan modal yang besar dan 'fortpolio' yang besar.

4. Jaga kebajikan orang di sekeliling anda. Sekiranya ada pekerja, jagalah kebajikan mereka. Jika tidak pastikan kebajikan ahli keluarga anda tidak terabai. Barulah keberkatan itu akan muncul.

5. Tetapkan dan kenalpasti matlamat yang anda ingin capai. Kalau anda sendr tidak pasti tentang keinginan dan matlamat anda, macam mana anda nak capai impian dan matlamat tersebut?

6. Jangan pernah putus asa dan selalu berdoa kepada Allah. Impian itu juga suatu doa. Yang penting kena usaha dan doa untuk memudahkan kit amencapai kejayaan.

7. Banyakkan memberi dan membantu mereka yang memerlukan. Semakin banyak yang kita bantu, InsyaAllah semakin kita dipermudahkan.


Jom kita sama-sama cuba praktikkan. 

Wednesday, June 18, 2014

Diari WAHD

Dah lama dapur tidak berasap. Ehem ehem. Dah lama tidak berkesempatan untuk mengemas kini blog Diari WAHD ini disebabkan kesibukan dengan kerja harian dan terpaksa ke luar kawasan. Minta maaf kepada cikgu online kerana dah tidak menepati sasaran awal dengan konsisten mengemaskini blog setiap hari. Walaupun begitu, syukur Alhamdulillah banyak perkara positif yang berlaku pada bulan Jun ini untuk keluarga saya. 

Berikut merupakan beberapa perkara penting bagi keluarga saya untuk Jun 2014 ini:

1. Ulang tahun kelahiran keempat anak sulung kami, Ahmad Aasim
2. Ulang tahun perkahwinan saya dan isteri, Siti Noor Arfah yang Kelima
3. Berpindah ke Taman Desa Mas, Rawang 

Malah saya juga nak senaraikan beberapa aktiviti Diari WAHD bulan ini:

1. Pengeposan hadiah kepada pemenang peraduan blog DIari WAHD pada bulan Mei lepas.
2. Penyediaan 2 lagi ebook percuma: i) Panduan asas mula blogspot ii) Rahsia Bisnes Berjaya
3. Kemudahan untuk membeli produk dan menempah servis melalui Facebook Fanpages
4. Pengkhususan kepada tempahan iklan video 


InsyaAllah pihak kami akan terus membaiki mutu perkhidmatan kami dari masa ke semasa. Terima kasih kerana sokongan anda.  Teruskan mengunjungi Diari WAHD

Thursday, June 5, 2014

Perkhidmatan Membuat Video Promosi/ Iklan

Perkhidmatan Membuat Video Promosi/ Iklan 

Bagi anda yang mahukan kelainan dalam melakukan promosi, anda boleh mendapatkan khidmat membuat video promosi atau iklan pihak Diari WAHD. 

Berikut merupakan caj yang dikenakan untuk perkhidmatan membuat video oleh Diari WAHD:

Pakej A (Promosi dan penerangan ringkas mengenai sesuatu produk atau servis)
Caj - RM 60 . 




Pakej B (mini Video , sesuai untuk menceritakan pengalaman, rencana, penerangan informasi dan testimoni)
Caj - RM 80




Pakej C ( Video promosi berkarakter, sesuai untuk video berkonsepkan penyelesaian kepada masalah umum)
Caj - RM 130









Diskaun RM 10 untuk semua ahli ABDR dan juga warga jutawan Shaklee bagi setiap video promosi.

Untuk tempahan khas, pihak pelanggan harus berhubung dengan pihak Diari WAHD bagi membincangkan jalan kerja dan harga yang sesuai.

Untuk maklumat lanjut dan tempahan sila hubungi saya melalui:

sms/whatsapps: 017-4816770
PM di facebook: Ahmad Shahrin
emel: ahmadshahrin.mohamadanuar@gmail.com

Terima kasih kerana menggunakan khidmat kami




Perkhidmatan Membuat Borang Tempahan Untuk Blog dan Facebook Fanpage.

Perkhidmatan Membuat Borang Tempahan Untuk Blog dan Facebook Fanpage.

Bagi mereka yang ingin blog kelihatan lebih profesional, bolehlah mendapatkan khidmat memasang borang tempahan dari pihak Diari WAHD. Bukan itu sahaja, borang pesanan ini juga akan memudahkan anda untuk mengumpul data-data pelanggan anda.

Klip video di bawah menunjukkan contoh borang yang sudah dipasang di blog dan juga Facebook Fanpage:

video


Pakej yang ditawarkan:

1. Pemasangan borang tempahan di Blog & Facebook fanpage +  percuma 1 borang contact me (hubungi saya) di Facebook fanpage - Caj RM 10

2. Pemasangan borang tempahan & borang contact me (hubungi saya) di Blog & Facebook fanpage +  percuma 1 borang contact me (hubungi saya) di Facebook fanpage - Caj RM 15

Untuk maklumat lanjut dan tempahan sila hubungi saya melalui:

sms/whatsapps: 017-4816770
PM di facebook: Ahmad Shahrin
emel: ahmadshahrin.mohamadanuar@gmail.com

Terima kasih kerana menggunakan khidmat kami

Rahsia kejayaan - Kelebihan Memberi

Kita ni kebanyakannya berfikir bila dah ada banyak duit sahaja barulah kita ni nak memberi dan membantu orang lain. Dialog yang biasa kita dengar " Dah kaya nanti aku nak buat sumbangan kepada badan kebajikan. Dah kaya nanti aku nak bawa mak dengan ayah aku makan angin". Malah bermacam-macam lagi dialog yang seumpama itu yang biasa kita dengar.


Tapi tak ramai yang tahu sebenarnya memberi ini tak semestinya nak tunggu bila dah kaya. Sebaliknya di antara rahsia kejayaan dan kekayaan ialah dengan sentiasa memberi dan terus memberi. Boleh bermula dengan berapa yang kita tak mampu, walaupun hanya seringggit. InsyaAllah ganjarannya nanti akan berlipat kali ganda, malah akan memudahkan urusan anda.




Pengalaman pulang ke kampung isteri di Bukit Mertajam, baru-bari ini benar-benar membuka mata saya. Kesempatan pulang ke kampung, kami pergi ke pasar malam. Di pasar malam itu seorang penjual mainan memberi beberapa mainan kepada kanak-kanak yang berkunjung di pasar mnalam tersebut secara percuma. Walaupun mungkin harga barangan itu tidak semahal mana, tetapi sudah cukup beharga bagi kanak-kanak yang menrimanya. Bahkan walaupun mungkin hanya beharga RM 1 atau 2, mampukah kita berbuat seperti itu?


Semoga perniagaan penjual mainan tersebut bertambah maju. Jom kita contohi dan amalkan amalan memberi kepada mereka yang memerlukan. Semoga kita dipermudahkan dan beroleh kejayaan dalam apa jua yang kita ceburi.


Perkhidmatan memasang 'slider' di blogspot.

Perkhidmatan memasang 'slider' di blogspot.

Bagi mereka yang ingin membuatkan blog mereka lebih elegan, penggunaan slider di blog mungkin akan dapat memenuhi permintaan anda.

Kami di Diari WAHD menawarkan khidmat pemasangan slider di blog anda pada harga semurah RM 10 sahaja. (caj pembuatan imej/gambar adalah berasingan dan bermula serendah RM 5 untuk satu gambar bergantung kepada jenis gambar yang anda minta)

Sila lihat portfolio kerja kami di bawah

video



Untuk maklumat lanjut dan tempahan, sila hubungi saya melalui :

sms/whatsapps: 017-4816770
PM di facebook: Ahmad Shahrin
emel: ahmadshahrin.mohamadanuar@gmail.com

Perkhidmatan Membuat Gambar Bergerak

Perkhidmatan Membuat Gambar Bergerak

Pada mereka yang inginkan kelainan bagi blog dan tujuan promosi, pihak kami sedia menawarkan perkhidmatan membuat gambar/imej bergerak.

Berikut merupakan portfolio yang telah kami hasilkan:






Kadar yang dikenakan adalah seperti berikut:

1. Bagi gambar yang disediakan oleh pelanggan
 Caj - RM 3 untuk membuat gambar bergerak (satu fail)

2. Bagi pelanggan yang tidak menyediakan gambar
Caj - RM 2 untuk setiap gambar
      - RM 3 untuk membuat gambar bergerak (satu fail)

Anda akan diajar untuk memasang gambar bergerak di blog secara percuma.

Untuk tempahan, sila hubungi saya melalui :

sms/whatsapps: 017-4816770
PM di facebook: Ahmad Shahrin
emel: ahmadshahrin.mohamadanuar@gmail.com


Perkhidmatan Membuat Poster

Perkhidmatan Membuat Poster

Alhamdulillah, kini pihak kami telah menyediakan perkhidmatan untuk membuat poster.
Harga yang ditawarkan cuma RM 3 untuk satu unit.

Berikut ialah contoh portfolio poster yang telah saya buat






Untuk tempahan, sila hubungi saya melalui :

sms/whatsapps: 017-4816770
PM di facebook: Ahmad Shahrin
emel: ahmadshahrin.mohamadanuar@gmail.com



Tuesday, June 3, 2014

Ebook Alamak Anakku Beraksi Di Udara!!! (AABDU)

Sebagai menghargai semua pembaca dan pengunjung blog Diari WAHD, kami berbesar hati untuk memberikan sebuah ebook percuma yang berjudul Alamak Anakku Beraksi Di Udara!!! (AABDU).



Buku ini mengisahkan mengenai pengalaman saya dan isteri, Siti Noor Arfah menaiki kapal terbang dengan anak-anak kecil kami, Ahmad Aasim, Faheem Hassan dan Fahyeem Husin. Pelbagai kisah lucu yang berlaku di dalam setiap perjalanan, juga pelbagai kisah yang mencabar. Juga di dalam buku ini juga mengandungi Tips-tips menarik yang dapat membantu para ibu bapa untuk merancang perjalanan menaiki kapal terbang dengan anak-anak kecil.

Buku ini telah ditulis sepenuhnya oleh saya sendiri. Semoga perkongsian kecil di dalam buku AABDU ini dapat menghiburkan anda dan juga memberikan anda tips untuk bersedia merancang perjalanan dengan anak kecil.

Anda boleh muat turun buku ini dengan klik butang muat turun di bawah. Anda tidak perlu memberikan emel dan sebagainya. Hanya perlu muat turun sahaja. Selamat membaca dan terhibur.



Muhasabah 3 Bulan Menyertai Akademi Bekerja Di Rumah

Sedar tak sedar, sudah 3 bulan blog Diari WAHD ini beroperasi. Alhmadulillah walaupun masih baru, tetapi sudah mula menampakkan sambutan. Berkat menyertai Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR), banyak yang telah saya pelajari. Malah yang paling menggembirakan saya ialah betapa mudahnya menarik trafik ke blog hasil bantuan trafik dari jaringan blog di ABDR sendiri. 

Hasilnya dalam masa 3 bulan ini saya telah berjaya mengumpul lebih 3000 pengunjung ke blog Diari WAHD.



Walaupun tidak konsisten, tapi pada saya cukup memuaskan. Yang lebih menariknya, rakan-rakan di ABDR selalu mempromosikan pautan blog tanpa diminta. Malah banyak trafik yang datang hasil hebahan para ahli ABDR. Sungguh baguh ukhwah dalam jaringan ABDR ini. Lebih menggembirakan sentiasa ada tips baru setiap hari bagi memantapkan lagi teknik penulisan blog dan bermacam-macam lagi.


Lebih 700 blog di dalam rangkaian jaringan ABDR ini sekarang. Khidmat dan sokongan bantuan berterusan dari tenaga pengajar ABDR menguatkan lagi semangat dalam bidang ini. Secara jujurnya saya amat berpuas hati dengan apa yang saya perolehi dari ABDR ini sepanjang 3 bulan pertama ini. Saya sangat menyarankan kepada anda yang mempunyai masalah dalam bidang blog, tidak tahu menulis, tidak ada idea menulis, nak berniaga tapi tak tahu cara nak mula untuk menyertai ABDR. Bukan sekadar untuk komisen tetapi untuk membantu anda dan memandu anda dalam apa yang ingin anda lakukan. 

Selamat menyertai ABDR.




Pemenang Peraduan Diari WAHD

Beberapa minggu yang lalu, blog Diari WAHD telah pun menganjurkan satu bentuk pertandingan. Untuk makluman semua, pertandingan tersebut telahpun ditutup. Seperti yang dijanjikan saya akan memberikan hadiah kepada pemenang seperti berikut:


Sebuah buku bertajuk : Law of Universal Attraction Magnet Kebahagiaan yang ditulis oleh saudara Ateh Zuhairi Nopiah & Amin Idris. Istimewanya buku ini mempunyai tandatangan asli saudara Ateh Zuhairi Nopiah sendiri.

Berikut, para pemenang peraduan blog Diari WAHD:

1. Saudara Hasrul Hassan (Blog Hasrulhassan)
2. Puan Suhaila Rahim (Blog suhailarahim)
3. Puan Norazizah Sudin
4. Puan Masayu Ahmad

Tahniah diucapkan kepada para pemenang. Diminta para pemenang untuk menghubungi saya dan memberikan alamat untuk saya poskan hadiah kepada anda secepat mungkin. Pada yang tidak berjaya diharap cuba lagi dalam peraduan berikutnya yang akan dianjurkan blog Diari WAHD.

Terima kasih di atas sokongan anda dan teruskan menyokong Diari WAHD


Sunday, June 1, 2014

Projek Duit Raya - Serunding

Serunding


Serunding ayam biasa 1 kg RM60
kos pos RM13 /RM25 SabahSarawak


Jumlah RM73 termasuk kos pos



Serunding daging 1 kg RM60 (import)
kos pos RM13 / RM25 SabahSarawak

Jumlah RM73 termasuk kos pos

Serunding ikan 1 kg RM60
kos pos RM13/RM25 SabahSarawak

Jumlah RM73 termasuk kos pos

whatsapps/sms: 017-4816770
emel:ahmadshahrin.mohamadanuar@gmail.com
PM di facebook:ahmadshahrin

Projek Duit Raya - Pakej Kurma & Nasi Arab

Pakej Kurma & Nasi Arab

Pakej Kurma & Nasi Arab 1

4 paket nasi arab  RM15 X 4 (RM60)
1 kg kismis hitam RM35

1 kg kismis Zarrin RM30

1 kg kurma maryami RM50

Kos pos RM10 (4paket nasi arab)+RM3+RM3+RM3= RM19

Jumlah termasuk pos


PAKEJ KURMA & KISMIS 1

1 kg kismis hitam RM35

1 kg kismis Zarrin RM30

1 kg kurma maryami RM50

Kos pos RM10 + RM3+ RM3= RMRM14
RM 25 SabahSarawak

whatsapps/sms: 017-4816770
emel:ahmadshahrin.mohamadanuar@gmail.com
PM di facebook:ahmadshahrin

Anda juga mungkin meminati